Tato kokosovo-pampelišková káva je skvělou alternativou kávy pro jedince s citlivostí na kofein (a/nebo i pro jedince s dysfunkcí osy HPA). Pokud si chceš vychutnat skvělou chuť kávy bez kofeinu nebo kávového zrna, neváhej ji vyzkoušet!

S doporučením kávové alternativy vycházím z výsledků testu společnosti MAFRA, která analyzovala obsah akrylamidu, furanu, 3-MCPD esterů a mykotoxinů v kávovinách.

INGREDIENCE
- filtrovaná voda
- 1 porce instantního nápoje Barley Cup, jako další bezkofeinové alternativy můžeš vyzkoušet třeba také kávu Žaludovku nebo staré známé Caro
- ¼ hrnku bio kokosového mléka
- několik kapek stevie
- skořice (volitelná)
- himalájská sůl (volitelná)
PŘÍPRAVA
- Připrav si všechny ingredience
- Do hrnku přidej porci Barley Cup a dolij ¾ šálku horkou vodou
- Poté přidej ¼ hrnku kokosového mléka
- Podávej a vychutnávej
Tipy a triky: Tuhle kávu můžeš udělat buď z krabicového kokosového mléka, nebo do ní přidat husté bio kokosové mléko z plechovky. Použití hustého kokosového mléka z ní prakticky udělá snídani nebo svačinu.
Poznámka: Kořen pampelišky je tradiční detoxikační bylina s mírnými močopudnými vlastnostmi. Někteří lidé uvádějí projímavý účinek (což může být v některých případech užitečné). Kvůli detoxikačním vlastnostem pampelišky ji zaváděj pomalu.
NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 ŠÁLEK
Energie 107 kcal • Tuk 10 g • Sacharidy 4 g • Cukry 1 g