fbpx

Kokosovo-pampelišková káva

Tato kokosovo-pampelišková káva je skvělou alternativou kávy pro jedince s citlivostí na kofein (a/nebo i pro jedince s dysfunkcí osy HPA). Pokud si chceš vychutnat skvělou chuť kávy bez kofeinu nebo kávového zrna, neváhej ji vyzkoušet!

S doporučením kávové alternativy vycházím z výsledků testu společnosti MAFRA, která analyzovala obsah akrylamidu, furanu, 3-MCPD esterů a mykotoxinů v kávovinách.

INGREDIENCE

  • filtrovaná voda
  • 1 porce instantního nápoje Barley Cup, jako další bezkofeinové alternativy můžeš vyzkoušet třeba také kávu Žaludovku nebo staré známé Caro
  • ¼ hrnku bio kokosového mléka
  • několik kapek stevie
  • skořice (volitelná)
  • himalájská sůl (volitelná)

PŘÍPRAVA

  • Připrav si všechny ingredience
  • Do hrnku přidej porci Barley Cup a dolij ¾ šálku horkou vodou
  • Poté přidej ¼ hrnku kokosového mléka
  • Podávej a vychutnávej

Tipy a triky: Tuhle kávu můžeš udělat buď z krabicového kokosového mléka, nebo do ní přidat husté bio kokosové mléko z plechovky. Použití hustého kokosového mléka z ní prakticky udělá snídani nebo svačinu.

Poznámka: Kořen pampelišky je tradiční detoxikační bylina s mírnými močopudnými vlastnostmi. Někteří lidé uvádějí projímavý účinek (což může být v některých případech užitečné). Kvůli detoxikačním vlastnostem pampelišky ji zaváděj pomalu.


NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 ŠÁLEK
Energie 107 kcal • Tuk 10 g • Sacharidy 4 g • Cukry 1 g

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: