Jídlem ku zdraví

Můj příběh

Kdo jsem?

Jídlo je jedna z mých největších vášní. Baví mě zkoumání vlivu jídla na naše zdraví, vaření i ochutnávání nových jídel. Dnes si můžu dopřát i jídlo v restauraci, aniž bych se musela obávat následných trávicích a kožních potíží.

DŘÍVE TO ALE TAK NEBYLO…

V minulosti...

…byly doby, kdy to bylo pro mě nepředstavitelné. Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh o tom, jak mi nebylo nejlíp a jak jsem se můj zdravotní stav zlepšil.

NEBYLO TO VŮBEC SNADNÉ

Různými druhy problémů jsem trpěla už odmala – měla jsem potíže se vstáváním a v první polovině dne jsem mohla fungovat pouze stěží, dále jsem měla úzkosti, mozkovou mlhu, později se přidala menstruace s vysilujícími křečemi.

V mých 28 letech přišla velká zdravotní krize, kdy mi přibyly další problémy. Trpěla jsem šílenou únavou, jednu dobu pro mě bylo těžké i zvedat nohy při chůzi. Na několik let mi úplně přestala menstruace, moje zažívání bylo špatné a v mém životě byly neustále přítomné pocity beznaděje a deprese

Jak to pokračovalo

Dostala jsem několik diagnóz: syndrom dráždivého tračníku (IBS), funkční dyspepsie, prediabetes, SIBO, propustné střevo, potravinové intolerance, alergie na hmyz, dysmenorea, různé kožní problémy… seznam by mohl pokračovat dál a dál. 

Navštívila jsem desítky odborníků. Věřím, že dělali to nejlepší, co mohli, s vědomostmi, které měli, ale můj stav se stále zhoršoval. Tehdy jsem si uvědomila, že lékaři pro mě nemají správné řešení. Někteří doktoři mi řekli, že je to všechno v mé hlavě. Hledala jsem příčiny a dělala všechno pro to, abych se vyléčila, a bylo mi řečeno, že si to vymýšlím. Jednoduše proto, že lékař neuměl přiznat, že pro mě nemá žádné řešení.

Začala jsem navštěvovat alternativní léčitele, ale ani tam jsem neměla moc štěstí. Vyzkoušela jsem vše, co mi doporučili, ale nic z toho nepomohlo. I mnoho alternativních způsobů léčby mé problémy zhoršilo. 

Prošla jsem všemi možnými laboratorními testy. Také jsem vyzkoušela snad všechny možné styly stravy, které existují. Problém, na který jsem neustále narážela, byl ten, že nikdo neviděl celý obrázek a nedokázal složit všechny tyhle dílky skládačky dohromady.

SVĚTLO NA KONCI PŘÍBĚHU

Po dlouhém pátrání jsem se dozvěděla, že trpím intolerancí na oxaláty a na histamin.

Nechala jsem si udělat testy funkční medicíny a začala tuto problematiku studovat. Naučila jsem se, jak pracovat s výběrem potravin a konkrétních doplňků, které moje tělo potřebovalo, i se svými genetickými variantami.

Co mě převedlo přes toto temné období? Vždy jsem věděla, že existuje nějaké vysvětlení toho, co se děje s mým tělem, a že musí existovat řešení mých zdravotních problémů. 

Prostřednictvím zkoumání změn životního stylu, cílené suplementace, výběru potravin a emočního zdraví jsem konečně mohla vidět, jak všechny dílky skládačky zapadají do sebe.

V rámci svého magisterského studia v oboru Antropologie a genetika člověka jsem absolvovala přednášky, zaměřené na biomedicínu, výživu a genetiku. Naučila jsem se také číst ve vědeckých studiích a aplikovat jejich zjištění do praxe. Absolvovala jsem i kurz výživového poradce v Nutriacademy s.r.o., a své znalosti v této oblasti potvrdila oficiálním certifikátem. Také jsem se naučila, jak moc mají silný vliv mysl a emoce na imunitní a nervový systém a také na genovou expresi.

 

JAK VÁM MOHU POMOCI

Utratila jsem stovky tisíc korun a strávila několik dlouhých let pátráním, abych přišla na to, jak vyléčit své tělo. Nasbírala jsem zkušenosti, díky nimž vám mohu pomoci proces uzdravování se zkrátit a poskytnout účinné akční kroky na podporu vašeho uzdravení. 

Vytvářím jídelníčky pro řešení různých zdravotních problémů, obsahující právě ty živiny, které vaše tělo potřebuje. To vše na základě zjištění vědeckých studií (tzv. evidence-based nutrition). Doporučení pro stravu vždy vycházejí ze současných a renomovaných výzkumů publikovaných ve vědeckých časopisech.

387326247_3691663411152990_5194396720624110287_n
error: Oobsah nejde zkopírovat