fbpx

Zahřívající paleokaše, snídaně jako stvořená pro chladné dny

Tento paleo recept na snídaňovou kaši se zrodil z touhy uvařit něco, co alespoň vzdáleně připomíná ovesné vločky. V receptu postupně přibylo koření a vystřídaly se na něm různé druhy toppingů. Kaše chutná skvěle s přidaným bobulovým ovocem, strouhaným kokosem a ořechy. Množství cukru se bude lišit v závislosti na zralosti banánů, které použiješ. Obvykle nepřidávám žádná další sladidla, ale můžeš kaši dochutit trochou medu od včelaře nebo javorovým sirupem, pokud budeš chtít.

INGREDIENCE

  • 2 zralé banány (nebo jeden velký velmi zralý plantain), rozmačkané
  • 1,5 hrnku krabicového kokosového mléka nebo 1 plechovkové kokosové mléko plus 1/2 hrnku vody
  • 3/4 hrnku mandlí
  • 1/4 hrnku lněných semínek
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 čajové lžičky zázvoru
  • 1/8 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/8 čajové lžičky keltské mořské soli
  • na doslazení: javorový sirup nebo med od včelaře (volitelné)
  • na ozdobení: bobulovité ovoce, strouhaný kokos, ořechy, semínka atd. (volitelné)

PŘÍPRAVA

  1. V mixéru postupně rozmichuj lněná semínka, mandle, koření, a pak k nim přilej kokosové mléko.
  2. Nakonec přidej banány.
  3. Konzistence se bude lišit v závislosti na typu kokosového mléka, které použiješ. Směs bude zpočátku vypadat řídká, ale poměrně rychle zhoustne. Pokud budeš chtít kaši řidší, můžeš přidat ještě vodu nebo kokosové mléko.
  4. Nakonec kaši ozdob a můžeš podávat.

Tipy a triky:

Alternativně můžeš smíchat všechny ingredience ve středně velkém hrnci a za stálého míchání zahřát na mírném plameni na teplotu těla.

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: