Tento paleo recept na snídaňovou kaši se zrodil z touhy uvařit něco, co alespoň vzdáleně připomíná ovesné vločky. V receptu postupně přibylo koření a vystřídaly se na něm různé druhy toppingů. Kaše chutná skvěle s přidaným bobulovým ovocem, strouhaným kokosem a ořechy. Množství cukru se bude lišit v závislosti na zralosti banánů, které použiješ. Obvykle nepřidávám žádná další sladidla, ale můžeš kaši dochutit trochou medu od včelaře nebo javorovým sirupem, pokud budeš chtít.


- 2 zralé banány (nebo jeden velký velmi zralý plantain), rozmačkané
- 1,5 hrnku krabicového kokosového mléka nebo 1 plechovkové kokosové mléko plus 1/2 hrnku vody
- 3/4 hrnku mandlí
- 1/4 hrnku lněných semínek
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky zázvoru
- 1/8 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/8 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/8 čajové lžičky keltské mořské soli
- na doslazení: javorový sirup nebo med od včelaře (volitelné)
- na ozdobení: bobulovité ovoce, strouhaný kokos, ořechy, semínka atd. (volitelné)
PŘÍPRAVA
- V mixéru postupně rozmichuj lněná semínka, mandle, koření, a pak k nim přilej kokosové mléko.
- Nakonec přidej banány.
- Konzistence se bude lišit v závislosti na typu kokosového mléka, které použiješ. Směs bude zpočátku vypadat řídká, ale poměrně rychle zhoustne. Pokud budeš chtít kaši řidší, můžeš přidat ještě vodu nebo kokosové mléko.
- Nakonec kaši ozdob a můžeš podávat.
Tipy a triky:
Alternativně můžeš smíchat všechny ingredience ve středně velkém hrnci a za stálého míchání zahřát na mírném plameni na teplotu těla.