fbpx

Volské voko se špenátem a máslovou brokolicí

Tohle jídlo Tě dokonale nabije a připraví na dlouhý den. Obsahuje kombinaci kvalitních tuků, bílkovin a zeleniny. Doporučuji smažit vejce žloutkem nahoru, aby žloutky po rozkrojení vytvořily omáčku na zeleninu.

INGREDIENCE

  • 1 1⁄4 hrnku brokolice, stonky oloupané a nakrájené na 0,5 cm silná kolečka, růžičky nakrájené na kousky
  • 1⁄2 lžíce ghí
  • 1⁄2 žluté cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 4 hrnky baby špenátu
  • 1⁄2 čajové lžičky mořské soli
  • 1⁄4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce bio ghí
  • 4 bio vejce
  • 2 avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky

PŘÍPRAVA

  1. Ve středně velkém hrnci přiveď k varu 4 hrnky filtrované vody. Do vody přidej brokolici a vař ji cca 2 až 3 minuty, dokud nebude měkká. Brokolici pak přendej na talíř.
  2. Na velké pánvi zahřej ghí na středním plameni, dokud se nerozpustí. Přidej cibuli a za občasného míchání opékej 3 až 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Vmíchej česnek a opékej ho asi půl minuty, dokud se nerozvoní. Pak přidej špenát a vařenou brokolici a promíchej. Posol, popepři a znovu promíchej ingredience. Sundej z plamene a přikryj je, aby nevychladly.
  3. Na pánvi s průměrem cca 20 cm rozpal na středním ohni ghí. Opatrně do každého rohu pánve vyklepni vejce a opékej je do té doby, dokud nebudou bílky úplně tuhé, ale žloutky stále tekuté, trvá to cca 3 až 4 minuty. 
  4. Rozděl zeleninovou směs na 4 talíře a na každou porci polož vejce. Talíře můžeš ještě ozdobit plátky avokáda. Dobrou chuť!

NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 290 kcal • Tuk 23 g • Nasycený tuk 7 g, • Cholesterol 187 mg • Vláknina 11 g • Protein 12 g • Sacharidy 15 g • Sodík 721 mg

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: