Tahle kaše se skořicí a jablkem je pohodlnou alternativou k ovesným vločkám. Kaše je bez obilovin, nabitá protizánětlivými lněnými semínky s vysokým obsahem vlákniny, zeleným jablkem a kokosovým mlékem obsahujícím zdravé tuky, které Ti dodají energii. Do této kaše si můžeš přidat i kolagenový protein, který je kompletním zdrojem bílkovin a nemění chuť ani texturu pokrmu. Tenhle recept neobsahuje žádná sladidla; jablka a vanilkový extrakt poskytují samy o sobě dostatečné množství sladké chuti. Skořice v jídle, zejména v chladnějších měsících, tělo zase pěkně prohřeje.


INGREDIENCE
- 2 lžíce lněného semínka
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 1/2 zeleného jablka, nakrájeného na kostičky
- 1 odměrka kolagenového prášku (např. rybího kolagenu)
- 2 lžíce mandlového nebo kokosového másla
- 1/2 čajové lžičky skořice
- Špetka mořské soli
- 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu (volitelné)
- Pár kuliček hroznového vína, plátky jablka, nasekané ořechy a/nebo skořice na ozdobu (volitelné)
PŘÍPRAVA
- Smíchej všechny ingredience v mixéru a promíchej je do hladka.
- Směs přenes do malého hrnce a zahřívej při středně nízké teplotě asi 3 až 5 minut, dokud směs nezačne hustnout.
- Kaši ozdob třeba nasekanými ořechy a skořicí, podávej ji teplou a užij si ji!
NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI (1 šálek)
Energie 331 kcal • Tuk 23 g • Protein 15 g • Sacharidy 20 g • Jednoduché cukry 6g