fbpx

Snídaňová kaše se skořicí a jablkem

Tahle kaše se skořicí a jablkem je pohodlnou alternativou k ovesným vločkám. Kaše je bez obilovin, nabitá protizánětlivými lněnými semínky s vysokým obsahem vlákniny, zeleným jablkem a kokosovým mlékem obsahujícím zdravé tuky, které Ti dodají energii. Do této kaše si můžeš přidat i kolagenový protein, který je kompletním zdrojem bílkovin a nemění chuť ani texturu pokrmu. Tenhle recept neobsahuje žádná sladidla; jablka a vanilkový extrakt poskytují samy o sobě dostatečné množství sladké chuti. Skořice v jídle, zejména v chladnějších měsících, tělo zase pěkně prohřeje.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 1/2 zeleného jablka, nakrájeného na kostičky
  • 1 odměrka kolagenového prášku (např. rybího kolagenu)
  • 2 lžíce mandlového nebo kokosového másla
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • Špetka mořské soli
  • 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu (volitelné)
  • Pár kuliček hroznového vína, plátky jablka, nasekané ořechy a/nebo skořice na ozdobu (volitelné)

PŘÍPRAVA

  1. Smíchej všechny ingredience v mixéru a promíchej je do hladka.
  2. Směs přenes do malého hrnce a zahřívej při středně nízké teplotě asi 3 až 5 minut, dokud směs nezačne hustnout.
  3. Kaši ozdob třeba nasekanými ořechy a skořicí, podávej ji teplou a užij si ji!

NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI (1 šálek)
Energie 331 kcal • Tuk 23 g • Protein 15 g • Sacharidy 20 g • Jednoduché cukry 6g

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: