Shakshuka pochází z blízkého východu. Je to rychlé a vydatné jídlo, které může být jak dokonalou snídaní, tak brunchem nebo večeří. Je paleo, WHOLE 30, bez lepku a plná chutí! Navíc se jedná se o recept, po kterém nebudeš muset mýt hromadu nádobí. Je to snídaně vydatná a sofistikovaná, ideální pro víkendový brunch.

Není žádným tajemstvím, že miluji snídani! Neumím si představit nesnídat. A snídaně, vypadající jako večeře? To zní ještě lépe….

INGREDIENCE
- 1 žlutá cibule, nakrájená na plátky
- 1 hrnek čerstvého bio špenátu (nebo mangoldu)
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 bio nakrájené rajče
- 1 polévková lžíce ghí nebo kvalitního sádla
- 2 klobásy bez konzervantů a bez lepku, nakrájené na menší kousky (nebo prosciutto bez éček)
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/4 lžičky himálajské mořské soli
- Volitelné: 1/4 lžičky kajenského pepře nebo chilli
- Volitelné: 1/4 lžičky kurkumy
- 4 čerstvá bio vejce
- Petrželka na ozdobu
PŘÍPRAVA
1. Zahřej tuk na pánvi.
2. Přidej nakrájenou cibuli a červenou papriku, restuj 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
3. Přidej špenát a popřípadě klobásu, klobása se bude opékat a špenát vadnout.
4. Přidej nakrájená rajčata, mořskou sůl, kmín a kajenský pepř.
5. Ingredience rozprostři a vyklepni mezi ně vajíčka.
6. Nech opékat, dokud nejsou bílky neprůhledné. Pro rychlejší vaření zakryj pánev poklicí.
7. Ozdob petrželkou, kajenským pepřem nebo chilli, a čerstvě namletým černým pepřem.
NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 346 kcal • Tuk 20 g • Nasycený tuk 5 g, • Cholesterol 327 mg • Vláknina 5 g • Protein 20 g • Sacharidy 22 g • Cukry 14 g • Sodík 1190 mg