fbpx

Shakshuka, dokonalý brunch

Shakshuka pochází z blízkého východu. Je to rychlé a vydatné jídlo, které může být jak dokonalou snídaní, tak brunchem nebo večeří. Je paleo, WHOLE 30, bez lepku a plná chutí! Navíc se jedná se o recept, po kterém nebudeš muset mýt hromadu nádobí. Je to snídaně vydatná a sofistikovaná, ideální pro víkendový brunch.

Není žádným tajemstvím, že miluji snídani! Neumím si představit nesnídat. A snídaně, vypadající jako večeře? To zní ještě lépe….

INGREDIENCE

  • 1 žlutá cibule, nakrájená na plátky
  • 1 hrnek čerstvého bio špenátu (nebo mangoldu)
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 bio nakrájené rajče
  • 1 polévková lžíce ghí nebo kvalitního sádla
  • 2 klobásy bez konzervantů a bez lepku, nakrájené na menší kousky (nebo prosciutto bez éček)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/4 lžičky himálajské mořské soli
  • Volitelné: 1/4 lžičky kajenského pepře nebo chilli
  • Volitelné: 1/4 lžičky kurkumy
  • 4 čerstvá bio vejce
  • Petrželka na ozdobu

PŘÍPRAVA

1. Zahřej tuk na pánvi.

2. Přidej nakrájenou cibuli a červenou papriku, restuj 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.

3. Přidej špenát a popřípadě klobásu, klobása se bude opékat a špenát vadnout.

4. Přidej nakrájená rajčata, mořskou sůl, kmín a kajenský pepř.

5. Ingredience rozprostři a vyklepni mezi ně vajíčka.

6. Nech opékat, dokud nejsou bílky neprůhledné. Pro rychlejší vaření zakryj pánev poklicí.

7. Ozdob petrželkou, kajenským pepřem nebo chilli, a čerstvě namletým černým pepřem.


NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 346 kcal • Tuk 20 g • Nasycený tuk 5 g, • Cholesterol 327 mg • Vláknina 5 g • Protein 20 g • Sacharidy 22 g • Cukry 14 g • Sodík 1190 mg

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: