fbpx

Raw jablečná kaše se skořicí a chia semínky

Pokud hledáš veganskou, bezlepkovou a bezzrnnou snídani, nahrazující misku ovesných vloček, už nemusíš dál hledat. Tahle snídaňová miska obsahuje spoustu vlákniny, zahřívacího koření a jablek. Ačkoli toto jídlo může připomínat misku ovesných vloček, oves ani jiná zrna neobsahuje. Je to lehká, energizující snídaňová miska nabitá živinami, která Ti dodá sílu do nadcházejícího dne.

INGREDIENCE

  • 3 jablka
  • 4-5 datlí medjool
  • 1/2 čajové lžičky mleté ​​skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce chia semínek

TOPPING

  • vlašské ořechy
  • bio neslazené rozinky nebo brusinky
  • konopná semínka
  • volitelné: med (od včelaře) na případné doslazení

PŘÍPRAVA

  1. Vezmi dvě jablka a nakrájej je na kousky. Ty dej do kuchyňského robotu nebo mixéru spolu s datlema, skořicí a muškátovým oříškem. Směs nech 2–3 minuty zpracovávat, občas ji zastav a seškrábni ze stran mixéru. Nalij směs jablek a datlí do mísy a vmíchej k nim chia semínka.
  2. Směs můžeš dát vychladit do ledničky (třeba na hodinu nebo klidně i přes noc), ale není to úplně nutné. Důležité je nechat chia semínka nasáknout tekutinou (cca 20 minut).
  3. Poté rozděl jablečnou směs do dvou misek a ozdob třetím jablkem, nakrájeným na plátky, dál třeba rozinkami, brusinkami, ořechy a konopnými semínky.
  4. Můžeš podávat a užít si této báječné snídaně.

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: