Jídlo z komplexního pohledu
Jídlo, které máme rádi, je kombinací určitých chutí, je ovlivněno naší kulturou a naším individuálním metabolismem. Z nutričního hlediska jsou lidé schopni prosperovat na různých druzích pokrmů. Ale jen lidé, kteří jedí především minimálně zpracované potraviny, mají sklon žít dlouhý a zdravý život. Počítá se také jídlo, připravené z místních a chemicky neošetřených surovin, společné jídlo s lidmi, které máme rádi, dostatek času na přípravu jídel a na jeho vychutnání, a v neposlední řadě ocenění veškeré energie a surovin v každém soustu. To vše je součástí něčeho, čemu by se dalo říkat všímavost nebo vděčnost, která může být zapracována do našeho každodenního života prostřednictvím jídla.
Výběr pro nás zdravých potravin
Většina z nás je zmatená, co jíst. Každý den se v médiích objevují někdy i protichůdné výzkumy toho, jaké jsou nejzdravější potraviny pro naše optimální zdraví. Ráda Tě provedu základní zdravou stravou podle zásad vyvážené výživy. Pokud se rozhodneš dodržovat kompletní nutriční vyrovnávací program založený na správně provedené a správně interpretované analýze minerálů vlasů, upravím Tvoji stravu také podle stavu minerálů v těle.
Nutrigenomika
Součástí biohackingu v rámci stravování je také nutrigenomika, která se zaměřuje na to, jak jídlo, které jíš, působí na Tvoje geny. Tento populární typ biohackingu je založen na myšlence, že celková genetická exprese vašeho těla může být zmapována a optimalizována testováním, jak různé živiny ovlivňují Tvoje zdraví. Nutrigenomika také zkoumá, jak různé živiny ovlivňují to, jak se cítíš, přemýšlíš, jak se chováš, jak spíš, zvládáš stres, jaká je Tvá pozornost atd. Pokud máš vyhotovený DNA test, mohu Ti poradit a pomoci najít informace ohledně vhodného stravování pro Tvé geny.