fbpx

Míchaný tempeh, alternativa k vaječné snídani

Nevíš co k snídani a vajíček máš už plné zuby? Zkus třeba míchaný tempeh. Tenhle vydatný bezlepkový pokrm může být klidně i Tvojí snídaní.

INGREDIENCE

  • 1 balení bio tempehu
  • 2 lžíce bio ghí
  • 1/4 hrnku šalotky, jemně nasekané
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1 hrnek shiitake hub (nebo žampionů), hrubě nasekaných
  • 1/2 hrnku rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1/2 lžičky nastrouhaného česneku
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 čajové lžičky mletého oregana
  • nasekaná pažitka nebo koriandr na ozdobení

PŘÍPRAVA

  1. Nakrájej tempeh na malé kousky.
  2. Zahřej ghí ve velké pánvi na střední teplotu. Přidej šalotku a červenou papriku a tempeh a za stálého míchání opékej 3 minuty. Vmíchej houby, rajče a česnek. Opékej ještě dalších 5 minut. Následně vmíchej oregano, pepř a sůl.
  3. Opékej cca 4 až 5 minut, dokud tempeh nezhnědne a houby nezměknou. Přendej jídlo na talíře, posyp bylinkami a můžeš servírovat.

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: