Nevíš co k snídani a vajíček máš už plné zuby? Zkus třeba míchaný tempeh. Tenhle vydatný bezlepkový pokrm může být klidně i Tvojí snídaní.


INGREDIENCE
- 1 balení bio tempehu
- 2 lžíce bio ghí
- 1/4 hrnku šalotky, jemně nasekané
- 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1 hrnek shiitake hub (nebo žampionů), hrubě nasekaných
- 1/2 hrnku rajčat, nakrájených na kostičky
- 1/2 lžičky nastrouhaného česneku
- 3/4 lžičky mořské soli
- 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 čajové lžičky mletého oregana
- nasekaná pažitka nebo koriandr na ozdobení
PŘÍPRAVA
- Nakrájej tempeh na malé kousky.
- Zahřej ghí ve velké pánvi na střední teplotu. Přidej šalotku a červenou papriku a tempeh a za stálého míchání opékej 3 minuty. Vmíchej houby, rajče a česnek. Opékej ještě dalších 5 minut. Následně vmíchej oregano, pepř a sůl.
- Opékej cca 4 až 5 minut, dokud tempeh nezhnědne a houby nezměknou. Přendej jídlo na talíře, posyp bylinkami a můžeš servírovat.