fbpx

Míchaná vejce s rajčaty, bylinkami a kozím sýrem

Tento pokrm, který obsahuje zdravé tuky, bílkoviny a pomalé sacharidy, může být úžasnou snídaní nebo rychlým obědem. Nejlépe chutná v rajčatové sezóně, kdy jsou rajčata čerstvá a plná chuti. A pokud jde o děti, tak u nich s tímhle receptem taky zaboduješ.

INGREDIENCE

  • 8 bio vajec
  • 1⁄2 čajové lžičky mořské soli
  • 1⁄4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce filtrované vody
  • 1 lžíce bio ghí
  • 1 malé rajče, nakrájené na větší kusy
  • 60 gramů měkkého kozího sýra
  • 1⁄4 hrnku nahrubo nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, tymián, petržel, kopr, oregano)

PŘÍPRAVA

  1. Vyšlehej vejce, sůl, pepř a vodu ve velké misce.
  2. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřej na středním plameni ghí. Přidej vaječnou směs a míchej ji dřevěnou lžící asi 3 minuty, dokud nevytvoří polotuhou směs.
  3. Přidej rajčata a sundej pánev ze sporáku. Jemně vmíchej kozí sýr a bylinky, rozděl je na čtyři talíře a hurá na ně!

NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 250 kcal • Tuk 10 g • Nasycený tuk 15 g, • Cholesterol 359 mg • Vláknina 0,3 g • Protein 16 g • Sacharidy 2 g • Sodík 480 mg

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: