fbpx

Hruškový koláč – dezert, který pohladí po duši

Tenhle hruškový koláč je bez obilovin, bez lepku a bez přidaného cukru.

INGREDIENCE

  • 1,5 hrnku kokosové mouky
  • 2 lžičky cejlonské skořice
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 6 bio vajec
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a zchlazeného
  • 1 lžička tekuté stevie
  • 4 hrnky hrušek, nakrájených na plátky
  • na ozdobení: kokosová mouka nebo strouhaný kokos, vlašské ořechy, plátky hrušek nebo domácí šlehačka bez cukru

PŘÍPRAVA

  1. Předehřej troubu na 160 stupňů.
  2. Ve větší míse smíchej mouku, skořici a sodu.
  3. Přidej k nim vejce, máslo a stévii, a míchej, dokud se ingredience nespojí.
  4. Vmíchej plátky hrušek tak, aby byly obalené těstem.
  5. Směs rozetři do předem vymaštěného a vysypaného pekáče (9 x 13 cm) nebo do koláčové formy.
  6. Peč 45-50 minut.
  7. Nech vychladnout, ozdob a vychutnej.

NUTRIČNÍ ANALÝZA NA 1 PORCI
Energie 161 kcal • Tuk 11 g • Nasycený tuk 5 g, • Cholesterol 110 mg • Vláknina 5 g • Protein 5 g • Sacharidy 12 g • Cukry 4 g • Sodík 294 mg

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: