fbpx

Dvouminutová paleokaše, odlehčená snídaně v paleo verzi

Největší výhrada, kterou mají lidé ohledně paleo diety, zní následovně: „A co budu jíst k snídani ?“ Pokud si ráno dáváš rád(a) spíše lehčí snídani v podobě ovesných vloček, pak Ti určitě bude tahle paleo verze chutnat. Banán dodává přirozeně sladkou chuť, drcený kokos napodobuje strukturu ovsa a kešu máslo dodává jídlu krémovost. Kaši je možné ozdobit třeba ovocem a kardamomem, ale můžeš přidat třeba i čerstvé bobule, posypat skořicí nebo kokosovým krémem. A pokud máš právě dýňovou náladu, můžeš přidat lžíci nebo dvě dýňového pyré a nebo třeba i dýňové koření. Vychutnej si jednu z nejjednodušších paleo snídaní! A pokud ji chceš teplou, stačí ji mírně ohřát.

INGREDIENCE

  • 1 banán (zelené mají méně cukru než zralé)
  • 1/3 šálku drceného kokosu
  • 2 lžíce kešu másla (můžeš ho nahradit třeba mandlovým nebo slunečnicovým máslem)

TOPPING

  • čerstvé bobule
  • skořice
  • hořká čokoláda, nalámaná na kousky
  • kokosové máslo

PŘÍPRAVA

  1. Rozmačkej banán spolu s nastrouhaným kokosem a kešu máslem (popřípadě vše rozmixuj v mixéru).
  2. Vidličkou všechno smíchej dohromady. 
  3. Navrch přidej čerstvé bobule nebo jiný topping dle Tvého výběru.

Přidej komentář

error: Obsah je chráněný.
%d bloggers like this: